martes, mayo 24, 2011

CONVOCATORIA ART JOVE DE CÒMIC 2011

Os dejamos con las bases del concurso Art Jove de Còmic 2011. La fecha límite para presentar los trabajos es el 22 de junio de 2011.


Certamen de còmic

"La present informació és un extracte. La presentació de sol·licituds pels interessats suposa l’acceptació de totes i cadascuna de les bases establertes a la resolució del director de l’Institut Balear de la Joventut, de 18 d’abril de 2011 per la qual s’estableix la convocatòria dels certàmens i premis del programa cultural Art Jove per al 2011 (BOIB, nº 68 de 07/05/2011).

1. Convocatòria

L’Institut Balear de la Joventut i l’Institut d’Estudis Baleàrics convoquen conjuntament aquest certamen.

2. Participants

2.1 Es poden presentar a aquest certamen conjuntament, formant equip, el guionista i el dibuixant del treball o bé individualment.

Els concursants han de ser residents a les illes Balears i tenir entre 16 i 35 anys el 31 de desembre de 2011. Els concursants no poden participar en la mateixa modalitat com a part d’un grup i individualment.

3. Premis

3.1. S’estableix un primer premi que consisteix en l’assumpció, per part de l’IB-Jove i l’Institut d’Estudis Baleàrics, a parts iguals, de la despesa originada per la maquetació i la publicació d’un còmic monogràfic del guanyador del certamen per part d’una editorial de prestigi reconegut a les Illes Balears, i amb distribució també a la península. Així mateix, s’estableix un segon premi de 1.000,00 € en metàl·lic.

3.2. Ambdós premis poden ser declarats deserts. El segon premi pot ser compartit si així ho considera el jurat. La decisió del jurat és inapel·lable.

4. Terminis d’inscripció i presentació de la documentació

4.1 El termini per formalitzar la inscripció i presentar la documentació és de dia 9 de maig fins a les 18 h del 22 de juny de 2011, ambdós inclosos.

4.2 És obligatori presentar la documentació següent:
a) La butlleta d’inscripció emplenada (original i fotocòpia), que ha de signar la persona participant o la que representi el grup.
b) La fotocòpia del DNI o NIE en vigor de les persones participants i de la persona que es presenta com a representant del grup. En aquests casos, se’n considera representant el component del grup que formalitzi i signi la butlleta d’inscripció, i conformen la resta del grup els membres que hi constin. Quan el sol·licitant sigui un grup de joves, atès que es tracta d’una entitat sense personalitat jurídica, es pot tramitar la constitució i l’obtenció d’un CIF a aquest efecte, que s’ha d’aportar. En qualsevol cas, s’ha de nomenar una persona representant del grup, amb poder suficient per complir les obligacions que, com a beneficiari, corresponen al grup. A més, en els casos dels grups, s’ha de fer constar, de manera explícita, en la presentació de la inscripció, quina part de l’import del premi s’ha d’aplicar a cada component del grup, en el cas que resulti guanyador. En cas contrari s’entendrà que tots n’han de percebre la mateixa proporció..
c) Un certificat municipal d’empadronament o de residència de tots els membres del grup a alguna localitat de les Illes Balears, excepte els residents en el municipi de Palma.
d) En el cas de residents a les Illes Balears que siguin nacionals d’un país que no pertany a la Unió Europea, la fotocòpia compulsada del document acreditatiu d’haver-hi obtingut la residència legal.
e) Una còpia per quadruplicat del treball en format DIN A4, i un disquet, CD, USB amb el treball digitalitzat en la màxima resolució possible.

4.3 Les sol·licituds han d’anar adreçades a l’Àrea d’Art Jove i s’han de presentar en els llocs que es determinen a continuació:

Les sol·licituds es poden presentar als llocs que es determinen a continuació o a qualsevol dels que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, i han d’anar adreçades a l’Àrea d’Art Jove de l’Institut Balear de la Joventut.

a) Mallorca:
Centre Balear Coordinador d’Informació i Documentació Juvenil
Av. d’Alemanya, 13, baixos, 07003 Palma
Tel.: 971 78 44 78
Fax: 971 17 73 20
A/e: infojove@infojove.caib.es
A/e: artjove@gmail.com

b) Menorca:
Institut de la Joventut de Menorca
C/ de Vassallo, 22 A, 07703 Maó
Tel.: 971 36 50 73
Fax: 971 36 27 86
A/e: info@injovemenorca.com

c) Eivissa:
Centre d’Informació Juvenil
C/ de Josep de Zorzona Bernabéu, 8, baixos, 07800 Eivissa
Tel.: 971 31 23 33
Fax: 971 31 88 14

d) Formentera:
Centre d’Informació Juvenil de Formentera
Av. de Porto Saler. Edifici del Centre Social el Molí, 07860 Formentera
Tel.: 971 32 34 93
Fax: 971 32 25 56

4.4 Si la sol·licitud s’envia per correu, la persona interessada s’ha d’assegurar que l’oficina de Correus dati i segelli l’exemplar destinat a l’Institut Balear de la Joventut, al Centre d’Informació Juvenil de Maó, al d’Eivissa o al de Formentera abans que se certifiqui i s’enviï la documentació corresponent. En cas que l’oficina de Correus corresponent no dati i segelli la sol·licitud, s’entendrà com a data vàlida de presentació aquella en què tengui entrada al registre dels centres esmentats.

5. Jurat

5.1 El Jurat estarà format pels components següents:

a) President o presidenta (amb vot diriment en cas d’empat.
b) Vocals: un mínim de tres persones.
c) Secretari o secretària (amb veu i vot): el coordinador o la coordinadora de l’Àrea d’Art Jove.

5.2 El president i els vocals han de ser triats Tots els membres d’aquest jurat seran designats conjuntament per l’IB-Jove i i l’Institut d’Estudis Baleàrics, d’acord amb el criteri de professionalitat o prestigi reconegut en l’àmbit professional o cultural de la matèria convocada i, pel que fa aquest certamen, han de ser elegits d’entre representants de l’Associació d’Amics i Víctimes del còmic, dibuixants i guionistes de reconegut prestigi a les Illes Balears, directors d’editorials de còmic. Així mateix, serà convidat a participar-hi el guanyador del certamen de còmic de la passada edició 2009.

6. Condicions tècniques

6.1. Els treballs, de temàtica lliure, es poden presentar en blanc i negre o en color, han de ser anònims i han de tenir un màxim de sis pàgines.

6.2. Cada persona o equip només pot presentar un treball. Una mateixa persona no pot participar en dos o més equips.

7. Selecció i desenvolupament

7.1. Un cop vists els treballs presentats, el jurat ha de seleccionar —a partir dels criteris de qualitat i creativitat— un màxim de deu obres per passar a la fase final.

7.2. La fase final es durà a terme en les dates i els llocs que designi oportunament l’IB-Jove. S’exposaran totes les obres seleccionades i el jurat seleccionarà l’obra o les obres guanyadores. La decisió es farà pública el dia de la inauguració de l’exposició.

8. Exposicions

Es preveuen l’exposició del certamen de còmic i les que s’organitzin dins del programa itinerant Art Jove.

9. Còmic monogràfic

El còmic monogràfic, que ha de contenir obligatòriament la historieta guanyadora d’aquest certamen, es presentarà en el marc del Saló del Còmic de Barcelona durant el 2012. La selecció de l’editorial i de la impremta, així com de les dates i els terminis per presentar el còmic, són a càrrec de l’Àrea d’Art Jove, sempre tenint en compte l’opinió i la col·laboració de l’artista guanyador. En el cas que l’artista no tengui preparada l’obra en la data prevista sense justificació, perdrà el dret a reclamar l’edició del còmic i, per tant, a cobrar el premi

10. Altres determinacions

10.1 Els premis que estableix aquesta convocatòria tenen la consideració de rendes imputables als efectes del que estableix la normativa reguladora de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).


10.2. La presentació a qualsevol certamen duu implícita l’autorització dels autors a l’Institut Balear de la Joventut per reproduir i publicar la imatge o el contingut de les obres inscrites mitjançant qualsevol recurs que consideri oportú.

10.3. El president de l’Institut Balear de la Joventut pot introduir les modificacions que consideri convenients en el desenvolupament dels certàmens per al bon funcionament d’aquests, i ha de resoldre totes les qüestions que puguin sorgir pel que fa a la interpretació de les bases. Així mateix, es reserva la possibilitat d’anul·lar o d’incorporar fases de selecció prèvies quan el nombre de participants així ho aconselli.

10.4. La directora de l’Institut Balear de la Joventut, es reserva la possibilitat de declarar desertes les modalitats que no assoleixin una participació suficient. S’entén que una participació no és suficient quan el nombre d’inscrits en una modalitat és inferior a quatre persones (o grups de persones). Igualment, a proposta de la directora de l’Institut Balear de la Joventut, es pot obrir un nou termini d’inscripcions que pot coincidir amb el de presentacions de treballs establert en l’annex corresponent a la modalitat que ha quedat deserta, sempre amb la publicació prèvia en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

10.5. L’Institut Balear de la Joventut assumirà, amb càrrec al seu pressupost per a l’exercici 2011, les despeses originades pel desplaçament entre illes, per l’allotjament i per la manutenció dels participants quan el certamen tengui lloc fora de la seva illa de residència. En el cas que la persona participant es trobi temporalment a qualsevol indret fora de les Balears, l’Institut Balear de la Joventut es farà càrrec del cost del desplaçament amb un màxim de 150,00 € per a l’anada i la tornada, o amb un màxim de 250,00 € quan també es traslladi l’obra, així com de l’allotjament i la manutenció si la final o la semifinal es fan fora de l’illa de residència.

10.6. La participació en qualsevol de les modalitats que s’estableixen en aquesta convocatòria implica l’acceptació estricta de totes les bases (generals i específiques), de manera que se n’exclouran les inscripcions que no compleixin les condicions en la forma establerta.

10.7. L’Institut Balear de la Joventut no es fa responsable de les opinions ni dels continguts inclosos dins les obres i les actuacions admeses a concurs, ni s’hi identifica necessàriament. En qualsevol cas, no s’admetran a concurs aquelles obres o interpretacions que facin apologia de la vulneració dels drets humans. Si es dóna aquest supòsit, el president de l’Institut Balear de la Joventut, a proposta del jurat corresponent per unanimitat, en resoldrà l’exclusió del certamen.

10.8 Les persones participants han de retirar les obres, els dossiers, les maquetes, els prototips i, en general, qualsevol documentació que hagin aportat, en el termini de 25 dies comptadors des que rebin la notificació de l’Àrea d’Art Jove o, en qualsevol cas, abans de les 14 hores del 29 de desembre de 2011. A partir d’aquest moment, el material lliurat quedarà a disposició de l’Institut Balear de la Joventut, el qual, fins i tot, pot destruir-lo, i el participant perdrà el dret a reclamar-lo.

11. Programa itinerant

11.1. El programa itinerant Art Jove és l’instrument de difusió i promoció dels finalistes i guanyadors de totes les modalitats un cop que ha tingut lloc la final del certamen, i consisteix a programar actuacions o exposicions a diferents espais de les Illes Balears o de la resta de l’Estat espanyol.

11.2. Els artistes que participin en el programa itinerant Art Jove de qualsevol modalitat cobraran per les seves actuacions les quantitats que s’exposen a continuació, a càrrec de l’Institut Balear de la Joventut.

— Els intèrprets individuals: 150,00 €.
— Els grups: 150,00 € per persona, fins a un màxim de 600,00 € per grup.

En el cas que els intèrprets individuals, guanyadors o finalistes del certamen de música per a joves intèrprets, en la modalitat de solistes, necessitin un intèrpret acompanyant, aquest també cobrarà 150,00 €.

11.3. Les actuacions o exposicions que siguin iniciativa del programa cultural Art Jove (actuacions de finalistes o guanyadors durant la deliberació dels jurats en seleccions, o en actes de cloenda, o exposicions o mostres), les gestionarà l’Àrea d’Art Jove de l’Institut Balear de la Joventut, el qual n’assumirà les despeses.

11.4. Pel que fa a les actuacions d’artistes o exposicions d’obres finalistes o guanyadores d’Art Jove que programi una entitat externa, ja sigui pública o privada:

— En les actuacions d’artistes, l’entitat sol·licitant s’ha de fer càrrec de l’allotjament i la manutenció de l’artista o del grup, del muntatge de l’equip de so i de la meitat de la minuta, i l’Institut Balear de la Joventut assumirà el cost de l’altra meitat de la minuta i del desplaçament, si s’escau.
— Si són exposicions, l’entitat sol·licitant ha d’assumir tots els costs de muntatge, desmuntatge, vigilància i custòdia, publicitat, i devolució de les obres en les mateixes condicions en què les va rebre, i les despeses de tramesa de les obres seran a càrrec de l’Institut Balear de la Joventut. L’entitat sol·licitant s’ha de comprometre a retornar les obres en les mateixes condicions en què les va rebre.

Sol·licitud d’inscripció al certamen de còmic

Dades personals (És necessari proporcionar totes les dades sol·licitades.)

Nom i llinatges:
DNI: Data de naixement:
Adreça: Municipi: CP:
Adreça electrònica:
Telèfon 1: Telèfon 2:

Dades de la resta de components del grup (nom i llinatges, data de naixement, municipi i DNI)
1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Dades de l’obra que presenta

Títol de l’obra:
Nombre de pàgines:
En blanc i negre _____ En color _____

DECLAR:

1. Que les dades que figuren en aquesta butlleta són certes i que les obres que inscric a concurs són de la meva autoria.
2. Que les obres presentades a concurs no han resultat guanyadores del primer premi de cap altre certamen o concurs de les Illes Balears.
3. Que conec i complesc la resta de condicions i requisits establerts en la Resolució del director de l’Institut Balear de la Joventut de 18 d’abril 2011 per la qual s’aproven les bases de la convocatòria dels certàmens i premis del programa cultural Art Jove per a 2011 (BOIB núm. 68 de 07/05/2011)
4. Que autoritz a l’Institut Balear de la Joventut a reproduir, totalment o parcialment, en la forma que consideri oportuna, el contingut de les obres inscrites.

.............................., ............... de ................................... de 2011

(Signatura)"

Un saludo cordial.

No hay comentarios: